IMG_8237.jpg
 

Vårt Varför

Att bidra till ett bättre samhälle där varje individ känner sig behövd och kan bidra med sin kompetens och erfarenhet. Som nyblivna föräldrar känner vi ett stort ansvar till att lämna en bättre värld till våra barn och barnbarn. Sociala innovationer behövs som mest nu och Sverige har oerhört goda förutsättningar att vara banbrytande när det kommer till socialt entreprenörskap och driva innovativ hållbar utveckling.

Grundarna till Ett Hem Att Trivas i växte upp i två skilda miljöer och annorlunda förutsättningar. Den ene växte upp i ett hem där han verkligen trivdes, 1991 omringad av vänner och familj firade han sin nionde födelsedag i Sarajevo med föga aning att de nästkommande åren skulle spenderas i flyktingförläggningar och ett nytt land att kalla hem, Sverige. Det skulle dröja flera år innan han och hans familj skulle få en permanent bostad i förorten till Malmö, Arlöv. De första åren var ekonomiskt tuffa för familjen och känslan sitter kvar än när han skämdes att ta hem kompisar för att han inte hade det lika fint som dem.

Den andre växte upp under tuffa förhållanden i sju-miljoners staden Santiago de Chile, familjens resurser var knappa. Skolornas problem gjorde att hon skulle få byta skola 9 gånger. Trots de givna omständigheterna lyckades hon utmärka sig i skolan och få ett stipendium till arkitektprogrammet på Universidad La Republica i Santiago. När hon skulle mötas upp med sin klasskamrater brukade hon träffa de i andra stadsdelar bara för att hon skämdes att berätta var hon kom ifrån.

Vår vision är ett samhälle där barn växer och utvecklas till sin fulla potential. Ett samhälle där barn är stolta över var de kommer ifrån och deras hem.

Vi är övertygade att genom att skapa platser att trivas i kan vi bidra till fysisk som psykisk välmående, som i sin tur bidrar till att skapa bättre städer. Barn är vår framtid och måste ses som en investering för en bättre framtid. För att bidra till bättre samhälle börjar vi med hemmet och familjen som utgångspunkt.

Vi anser att inredning och design är värden som inspirerar, utvecklar, motiverar och tillför värde till individerna och även samhället. Därför vill vi nå ut till de mest behövande som idag ej har tillgång till det som borde vara en självklar förutsättning för alla, ett hem att trivas i.