DSC_2448.JPG
 

Barnens dröm rum

Under vår uppväxt är vår omgivning en av grundpelarna som formar oss. Ett hem ska utstråla värme och säkerhet, ge oss en identitet, trygghet och självförtroende. Ett hem ska få oss att känna stolthet var vi kommer ifrån och stärka vår självkänsla men framförallt få oss att känna lika värda som andra. Detta är tyvärr ej en verklighet för var tredje barn i Malmö som växer upp i barnfattigdom, enligt Rädda Barnens senaste rapport.

Vi tror på att förändringar börjar inifrån, vi väljer att ha hemmet och individen som utgångspunkt, vi tror på ett samhälle där alla oavsett tidigare förutsättningar har en möjlighet till ett hem att trivas i. Något som begränsar många till att inreda sitt hem på bästa sätt är oftast brist på ekonomiska resurser men även brist på inspiration. Vi vill göra barnen och familjerna högst delaktiga i förbättringsprocessen. Med detta vill vi inte bara förbättra tillvaron för många utan även bevisa att det går att göra utan stora ekonomiska resurser.

Känner du någon som hade mått bättre i ett nytt rum. Maila oss på hej@etthematttrivasi.se med en kort beskrivning och foto. Varje månad lottar vi ut flera rum inredningar.

Det handlar inte bara om rum, det handlar om hopp, att sprida värme för en ljusare framtid.